Начало > Дейности

Дейности

Производство и ремонт на железопътни вагони и друга железопътна техника, производство на резервни части, възли и агрегати за подвижния железопътен състав.

"Вагоно-ремонтен завод - Карлово" АД има изградено коловозно развитие с работни и гаражни коловози за съхранение и ремонтиране на 30- 50 броя вагони месечно от различни серии според обема ремонт.

От 2007 година фокусът на дейността на компанията се измества към конструиране и производство на нови вагони за превоз на товари, предназначени за бългрския и европейския пазар - вагони тип Sgnss (контейнеровоз), Zas/Zaes/Zacns (вагон-цистерни за леки и тежки петролни продукти, киселина), Eaos/Eanos (отворени вагони за превоз на товари) и други.

ВРЗ Карлово притежава внедрена система по качеството ISO9001, сертификация за дейности по класове 3,6.1 и 8 по RID, както и сертификация на процедури по заваряване и на заварчни екипи, в т.ч. EN15085/DIN6700, третиращ производство на динамично натоварени заварени конструкции.

Ремонтната дейност за завода е сертифицирана по VPI и се извършва съгласно правилниците VPI-LF за ремонт на товарни вагони.

New & Repaired Wagons Wagon Manufacturing Process